Start het weekend met jouw weekendabonnement op je favoriete krant

Het weekend is nog steeds voor veel mensen het ultieme moment om even bij te komen. Bij te komen van alles wat zich in de week voor het weekend heeft afgespeeld. Bijvoorbeeld op het gebied van werk. Zaterdag en zondag zijn dan ook bij uitstek de dagen om een moment voor jezelf te nemen. Niet alleen om energie voor de komende week op te doen. Maar zeker ook om op de hoogte te blijven van alles wat er zich in binnen– en buitenland heeft afgespeeld. Vaak is hier op werkdagen simpelweg niet genoeg tijd voor. Het blijft dan vaak bij even snel de digitale headlines tot je nemen, terwijl je best meer zou willen weten over bijvoorbeeld de achtergronden bij het nieuws. Voor het lezen van een krant heb je simpelweg geen tijd. Dus moet je het doen met berichtgeving via social media, nieuws alerts en misschien eens een journaal.

Op deze website vind je bij elke krant een weekend abonnement

De tijd dat je slechts één soort krantenabonnement kon afsluiten ligt gelukkig alweer jaren achter ons. In een samenleving die flexibiliteit van ons verlangd kan het natuurlijk niet zo zijn dat je maar een type abonnement af kunt sluiten. Wat dit aangaat heb je dan ook een ruime keus en is er eigenlijk voor iedereen een krantenabonnement af te sluiten dat bij je past. Eén van deze abonnementen is het weekendabonnement. Zoals het woord natuurlijk al verraadt ontvang je dan jouw favoriete krant alleen in het weekend. Gewoon lekker makkelijk bij jouw thuis op de mat. Voor veel mensen is in het weekend de krant lezen een vaste gewoonte geworden. Even iets langer op bed blijven liggen, rustig ontbijten en dan onder het genot van een kop koffie de krant lezen. Een moment om naar uit te kijken.

Het weekend met een extra maandag!

Als we verder inzoomen op alleen in het weekend de krant ontvangen dan zien we dat er ook hier verschillende mogelijkheden zijn. Voor een aantal grote dagbladen, Volkskrant en Het Parool, kun je namelijk het weekend al op donderdag laten beginnen. Dit kan een optie zijn als de donderdag en vrijdag bijvoorbeeld jouw vrije dagen zijn. Vanzelfsprekend kun je bij deze kranten ook terecht voor een abonnement waarop de krant alleen op zaterdag bij jou thuis wordt bezorgd. Kranten als de Telegraaf, Volkskrant, Trouw en het AD komen weer met andere mogelijkheden. Bij deze kranten kun je het weekend als het ware verlengen tot en met maandag, waarbij vrijdag de eerste dag van het weekend is. Naast al deze gerenommeerde kranten zijn er ook veel regionale kranten met een weekend abonnement. In het geval je sportliefhebber bent is dit abonnement een echte aanrader. De maandageditie van een krant staat voor een groot deel in het teken van de sportwedstrijden –en evenementen die in het weekend hebben plaatsgevonden. Ook voor de Telegraaf, Trouw en De Volkskrant geldt overigens dat je deze kranten ook enkel en alleen op zaterdag kunt laten bezorgen.

Bekijk hier alle weekendabonnementen

Extra bijlages bij de krant in het weekend

Alle kranten komen in het weekend met extra bijlages. Hierdoor wordt een krant vaak meer dan een krant. Neem bijvoorbeeld de Telegraaf als voorbeeld. Sinds mei 2016 ontvang je namelijk bij de zaterdageditie van deze krant een heus magazine, genaamd Vrij. Dit tachtig pagina’s tellende magazine met aandacht voor zaken als wonen, lifestyle & trends, reizen, gezondheid en koken. Het AD komt in het weekend met het AD Magazine als bijlage. Ook hier aandacht voor zaken als reizen, interviews, columns van bekende Nederlanders en mode. Uiteraard in kleur gedrukt en bedoeld ter ontspanning. De weekendbijlage van dagblad Trouw heet “Tijd” en wordt evenals eerder genoemde kranten uitgegeven als magazine. Zoals je van krant als Trouw mag verwachten niet louter en alleen ontspanning in de weekendbijlage, maar ook artikelen die actuele thema’s aansnijden en aanzetten tot nadenken. Van de Volkskrant mag je een vergelijkbare weekendeditie verwachten en deze krant stelt je op dit vlak dan ook zeker niet teleur.

Dat een krantenweekendabonnement in een behoefte voorziet is inmiddels wel duidelijk. Wellicht een mooi moment om je eens te verdiepen in de verschillende mogelijkheden die je wat dit betreft hebt. Sluit je een weekendabonnement op jouw favoriete krant af, dan wordt dit ook nog eens beloond met een leuk welkomstgeschenk.

Weekend krant abonnement op het AD, Telegraaf, Volkskrant, het Parool, Trouw of NRC proberen?
5 (100%) 1 beoordelingen