Volkskrant logo

Gebruikt u ook een Volkskrant abonnement?

Deze pagina geeft u een overzicht van alle aanbiedingen en kortingsacties die op dit moment verkrijgbaar zijn. Daarnaast vindt u hier ook informatie over het digitale abonnement het magazine, de app, de online krant, contactgegevens en bezorginformatie.

Alle proefabonnementen van de Volkskrant

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


Volkskrant + 5 staatsloten
Volksrant zaterdagabonnement
Cadeau: Lage prijs + 5 staatsloten
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 30,- (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier
De laagste prijs + kans op een prijs!
volkskrant 4 weken 4 euro
Cadeau: Laagste prijs!
Duur:
4 weken (stopt automatisch)
Prijs:
€ 4,- (92% korting)
Bestellen? Klik hier
Samsung Tab cadeau + korting!
Volksrant zaterdagabonnement
Cadeau: Lage prijs + Samsung Tablet
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
v.a. € 23,- (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier
Volkskrant + gratis Puzzelboek
Volksrant zaterdagabonnement
Cadeau: Korting + korte looptijd + puzzelboek
Duur: 
6 maanden
Prijs: 
€ 30,- (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier
Volkskrant digitaal + zaterdag op papier!
Volksrant zaterdagabonnement
Cadeau: Digitaal + zaterdag in de bus
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 20,- (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier
Ontvang 1 jaar de Volkskrant
Digitale mogelijkheden
Cadeau: Extra voordelig!
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 30,-  (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier
Volkskrant digitale actie!
Volksrant zaterdagabonnement
Cadeau: Digitaal abonnement met een lage prijs
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 16,- (per 4 weken)
Bestellen? Klik hier

Bekijk ook de acties van andere kranten en dagbladen!

De Telegraaf logo groot
Algemeen dagblad logo groot
logo groot
Trouw logo groot
NRC NEXT logo groot
Het Parool logo groot
NRC Handelsblad logo groot
Financieele dagblad logo groot

Heeft u al een Volkskrant proefabonnement geprobeerd?

Volkskrant aanbiedingen vergelijkenDoor onze intensieve samenwerking met de Volkskrant vindt u hier alle abonnementen die met korting worden aangeboden. De gemiddelde besparing op onze proefabonnementen ligt tussen de 45-90%. Naast deze hoge korting ontvangt u in veel gevallen ook een welkomstgeschenk.

Blijf ook online op de hoogte van het laatste nieuws

De Volkskrant is één van de drie kwaliteitskranten die Nederland rijk is. De andere twee kranten zijn Trouw en het NRC. Naast binnen- en buitenlands nieuws heeft u ook de mogelijkheid om het online archief te raadplegen. De ochtendkrant staat bekend om zijn uitermate goede en betrouwbare internationale verslaggeving.

Het is een kritisch dagblad dat vragen durft te stellen en is niet bang om een mening te geven. Een goed voorbeeld van dit laatste zijn de recensies op het gebied van film en muziek. Er verschijnen dan ook met de regelmaat spraakmakende artikelen uit de wereld van de wetenschap.

Wanneer u kiest voor een abonnement op de krant ontvangt u zes dagen per week de Volkskrant. De Volkskrant is een ochtendkrant waardoor u de dag kunt beginnen met het ochtendblad en een kop koffie. De zaterdaguitgave van het dagblad bestaat ook uit het Volkskrant Magazine.

De Volkskrant app op uw smartphone of tablet

Er zijn tegenwoordig meerdere mogelijkheden om de krant te lezen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Na de papieren krant is het nieuwsblad ook online te raadplegen via een uitgebreide website en een app die verkrijgbaar is in de App store of in de Google playstore. Er is tegenwoordig ook een mogelijkheid tot het afsluiten van een digitale Volkskrant aanbieding. Dit proefabonnement geeft u toegang tot de complete website van de krant en de app.

Naast het reguliere abonnement dat over het algemeen een looptijd kent van minimaal 6 maanden kunt u ook kiezen voor een proefabonnement. Deze aanbiedingen hebben een korte looptijd en stoppen automatisch zodat u zeer voordelig de krant op proef kan proberen. Een mooie en uitermate geschikte manier om te kijken of dit nieuwsblad bij u past.

De Volkskrant online

Van alle kranten heeft de VK de uitgebreidste website. De Volkskrant online is enorm uitgebreid en alle informatie is eenvoudig te vinden. In het menu op de website heeft u de mogelijkheid om door te klikken naar verschillende nieuwsrubrieken. Het nieuws menu is als volgt opgebouwd;

  • VoorpaginaVolkskrant online app website
  • buitenland
  • binnenland
  • opinie
  • economie
  • sport
  • tech
  • media
  • wetenschap

Wanneer u een keuze maakt in dit menu leest u de nieuwsartikelen die horen bij dit onderwerp. Naast deze artikelen staan er ook diverse uitgelichte artikelen. Naast nieuws kan er ook gekozen worden voor Cultuur & Leven. Dit item is onderverdeeld in recensies, films, muziek, reizen, koken & eten, theater, boeken en magazine. Dit is één van de zaken die de Volkskrant onderscheid van de andere kranten. Het dagblad geeft veel verdieping in de recensies. Zo worden niet alleen films gerecenseerd maar ook exposities, theater, boeken, muziek en restaurants ontkomen niet aan de pen van deze krant. In de online wereld en hebben ze een goede vertaalslag weten te maken van papier naar digitaal. Op de homepagina staan de belangrijkste nieuwsitems van dit moment en wordt er altijd een stukje in beeld uitgelicht. Dit zijn spraakmakende foto’s die je een indruk geven van de actualiteit.

Hoe is de Volkskrant ontstaan?

volkskrant aanbieding mogelijkhedenDe Volkskrant is opgericht in 1919, het was toen een dagblad. Het ochtendblad verscheen namelijk alleen op donderdag en richtte zich op de Rooms-Katholieke arbeidersklasse. Voor slechts 3 cent kocht je destijds het eerste exemplaar. Dat bestond uit maar liefst 4 pagina’s. Het duurde twee jaar voordat de Volkskrant transformeerde in een dagblad. Het hoofdkantoor van de krant verhuisde naar Utrecht.

In de oorlogsjaren werd de courant in de eerste jaren nog gewoon uitgegeven. De toenmalige hoofdredacteur, Vesters, werd door de bezettende macht gedwongen om af te treden. In zijn plaats werd iemand benoemd die nauwe banden had met de Nationaal Socialistische Beweging, de NSB. Het einde van het dagblad kwam daarmee al snel in zicht. In oktober 1941 verscheen de krant dan ook voor het laatst. Zodra de bevrijding van Nederland een feit was verscheen de Volkskrant weer en maakte een enorme groei door. Nog steeds was Rooms-Katholiek Nederland de belangrijkste doelgroep van de krant.

De krant heeft zware tijden doorstaan

De jaren zestig luidde een roerige tijd in voor de krant. Het verloor de feeling met zijn achterban. Verantwoordelijk hiervoor was Brabander van der Pluijm. Hij zette een scherpere toon waar niet iedereen van gediend was. De nieuw beoogde doelgroep was de “jonge progressieve lezer”.

De Volkskrant werd een specialistische krant met als hoofdonderwerp financieel-economische zaken. De groei zette door en de redactie werd uitgebreid met hoger opgeleide medewerkers. Eind jaren 60 vormde de krant samen met het Parool de Perscombinatie. Midden jaren 70 sloot dagblad Trouw zich hierbij aan. Na een aantal overnames en fusies behoort het ochtendblad tegenwoordig tot de Persgroep Nederland. De Volkskrant is met zijn tijd meegegaan. Het nieuwsblad verschijnt in tabloid formaat.

Met een Volkskrant abonnement geniet u wekelijks van spraakmakende en verdiepende achtergrondinformatie. Het nieuws volgen is één, maar de verbanden en oorzaken kennen is twee. Naast deze acties werft het dagblad ook klanten met commercials (zie youtube filmpje). Naast deze commercial is er ook een eigen youtube kanaal waarop diverse korte films worden geplaatst die verband houden met de onderwerpen die het nieuwsblad behandeld.

Hieronder ziet u de commercial. ‘Leest u de koppen of leest u de krant?’

Het moederbedrijf van de Volkskrant

De persgroep is het moederbedrijf van de krant. Naast deze krant geeft de Persgroep ook het Parool, het Ad en Trouw uit. In 2015 nam het bedrijf mediagigant Wegener over wat resulteerde in een groei van de omzet met 500 miljoen euro. De totale omzet van de Persgroep kwam in 2015 uit op 1400 miljoen euro. Ook is de persgroep actief in België waar het meerdere titels uitgeeft en dat het doet het zeer succesvol. Zo wist de persgroep de winst bijna te verdubbelen in de afgelopen 6 jaar. In 2015 boekte het bedrijf een nettowinst van bijna 110 miljoen euro.

Een leuk weetje is dat het bedrijf naast de kranten ook actief is in andere takken van sport. Zo bezitten ze meerdere websites waaronder Tweakers en Intermediair. Daarnaast zijn ze in Nederland ook eigenaar van radiozender Q-music. Kortom een groot bedrijf dat we niet meer weg kunnen denken in de hedendaagse media.

Overige informatie over het nieuwsblad.

Vragen over de Volkskrant bezorging

Wanneer u de Volkskrant niet heeft ontvangen geef dan uw bezorgklachten door. Wanneer u uw klachten uit kunnen er maatregelen worden genomen waardoor dit probleem niet nog een keer voorkomt.

Er kan dan worden gewerkt aan een oplossing. Zo kan er tijdelijk worden gezorgd voor digitale toegang zodat u het nummer als nog kunt lezen.

De klantenservice is bereikbaar op werkdagen van 07:00 uur tot 12:00 uur. Op zaterdag is de klantenservice bereikbaar van 08:00 tot 12:00.

Volkskrant contact mogelijkheden

Wanneer u contact wilt opnemen met de Volkskrant kunt u het dagblad bereiken op onderstaande adresgegevens. De klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00.

De Volkskrant Klantenservice
Antwoordnummer 2277
1000PG AMSTERDAM

Volkskrant abonnement opzeggen?

U kunt de krant telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:

Volkskrant Abonneeservice
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Wilt u een voorbeeldbrief of meer informatie over het opzeggen van uw abonnement? Bekijk dan de speciale opzegpagina.

Volkskrant abonnement op proef proberen?
4.6 (92.31%) 13 beoordelingen