VPRO gids

Maak gebruik van alle VPRO gids aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van de VPRO gids. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van de VPRO gids kunnen oplopen tot 74% en zijn al mogelijk vanaf 10 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van de VPRO gids:

VPRO gids 10 weken, de laagste prijs!
VPRO gids abonnement
Cadeau: Laagste prijs!
Duur: 
10 weken (stopt automatisch)
Prijs: 
€ 10,- (74% korting)
Bestellen? Klik hier
VPRO gids met gratis DVD
VPRO gids gratis DVD
Cadeau: DVD koken met van Boven!
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 64,- (61% korting)
Bestellen? Klik hier
VPRO gids met gratis DVD
VPRO gids gratis DVD
Cadeau: DVD langs de oevers van de Yangtze!
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 64,- (61% korting)
Bestellen? Klik hier

De VPRO gids, eigenzinnig en eigentijds

vpro-gids-coverVPRO staat voor Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep. Vrijzinnigheid is volgens Wikipedia een tolerante houding waarbij vrijheid van mening en zingeving centraal staan. Dit gegeven past inderdaad erg goed bij deze omroep die in 1926 is opgericht. De begintijd van de VPRO is niet de meest gemakkelijke periode voor de omroep geweest. Het moest opboksen tegen andere omroepen met meer naamsbekendheid en met meer leden. Maar de VPRO heeft zich kranig geweerd en maakt ook vandaag de dag nog gewoon deel uit van ons zogenaamde publieke bestel.

Naast vrijzinnig mag de VPRO ook best enigszins eigenzinnig worden genoemd. Dit is een positieve omschrijving, want juist door deze eigenzinnigheid onderscheidt de VPRO zich van de grote massa. Deze eigenzinnigheid kom je ook tegen in het programmablad van deze omroep, de VPRO gids. Uiteraard tref je in het VPRO magazine een programmaoverzicht aan met betrekking tot wat er wanneer op televisie verschijnt. Het grote verschil met andere tv gidsen en omroepbladen is dat de VPRO gids meer ruimte en aandacht heeft voor de zenders NPO 1, 2 en 3 en de Belgische, Duitse en Engelse publieke zenders, dan voor de commerciële zenders. Een bewuste keuze en eentje die zijn vruchten heeft afgeworpen. Want juist deze heldere keuzes die deze omroep heeft gemaakt trekken een vaste groep lezers aan.

Programmaoverzicht in de VPRO gids

vpro-verschillende-logosNaast het genoemde programmaoverzicht onderscheidt de VPRO gids zich verder door wekelijkse rubrieken waarin boeken, de wetenschap en minder bekende films het thema zijn. Verder tref je in deze gids columns aan van vaste schrijvers die niet bang zijn om maatschappelijk veel besproken thema’s aan te snijden. Ook voor kinderen is er aandacht in de VPRO gids. De rubriek die aan hen is gewijd heet “Achterwerk”, vernoemd naar de VPRO serie Villa Achterwerk.

De conclusie dat de VPRO magazine een vrij minimalistische tv gids is, is gerechtvaardigd. Je treft er weinig relatief weinig commerciële reclames in aan en ook zal je zelden of nooit worden geconfronteerd met een bekende internationale ster op de frontcover. Kiezen voor de VPRO gids is een duidelijke en bewuste keuze. Een abonnement op dit omroepblad biedt als grote voordeel dat deze altijd gewoon makkelijk en op tijd bij jou thuis op de mat valt. Bij een abonnement heb je de keuze uit korting of kies je voor een mooi welkomstcadeau. Bekijk hier de verschillende aanbiedingen en wordt vandaag nog abonnee!

VPRO gids
4.4 (88%) 5 beoordelingen