Regionale krant extra voordelig proberen?

Krantenproefabonnement.nl biedt u een overzicht van bijna alle kranten in Nederland waaronder een groot aantal regionale kranten. Wilt u naast het nationale en internationale nieuws ook op de hoogte gehouden worden van het lokale nieuws? Dan is het zinvol om is een keer een lokale krant te proberen, deze houdt u op de hoogte van al het nieuws uit de regio. Daarnaast heeft u bij krantenproefabonnement.nl ook nog eens de mogelijkheid om een abonnement of proefabonnement extra voordelig af te sluiten!

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!

Kies uw favoriete regionale dagblad en bekijk de actuele aanbiedingen!

BN de Stem logo groot
Brabants Dagblad logo
Dagblad de Limburger logo
Dagblad van het Noorden logo
De Gelderlander logo
De Stentor logo
ed-logo
Friesch Dagblad logo
De Gooi en Eemlander logo
haarlems-dagblad-groot
IJmuider courant logo
Leeuwarder Courant logo
Leidsch dagblad logo
Noordhollands dagblad logo
Provinciale zeeuwse courant logo
Twentse Courant Tubantia logo

Alle informatie over de regionale kranten

Nederlanders zijn dol op nieuws. Websites zoals nu.nl hebben dagelijks zo’n 2,7 miljoen unieke bezoekers en kranten zoals de metro bereiken dagelijks zo’n 1,2 miljoen lezers. De vraag naar nieuws in enorm en de consumenten lijken onverzadigbaar. Het is dan ook niet vreemd dat er, naast de nationale kranten, een groot aanbod regionale kranten te verkrijgen is.

In Nederland zijn er 7 landelijke kranten maar kent iedere gemeente 1 tot 2 regionale kranten. Het aanbod van nieuws uit de eigen omgeving is dus vele malen groter ten overstaande van het landelijke nieuws. Dit hebben wij te danken aan onze nieuwsgierige aard maar ook door het gevoel van solidariteit.

Aanbieders van regionale kranten

De aanbieders van Nederlands regionale kranten was in een ver verleden erg uitgebreid. De reden daarvoor is dat veel kranten zijn begonnen als een zelfstandig blad en later gefuseerd dan wel niet opgekocht zijn. Momenteel zijn er nog maar een bepaald aantal grote namen bekend in Nederland. Zo is het Wegener concern (hedendaags bekend als Mecom) één van de grootste verspreiders in Nederland. Daarnaast nemen de Telegraaf Mediagroep en Mediagroep Limburg gulzig een plekje in beslag.

Met het teruglopen van het aantal aanbieders zijn ook een groot aantal regionale kranten gefuseerd. Dit heeft plaats gevonden aan het einde van de jaren ’80 tot het begin van de jaren ’90. Ook heeft de digitalisering voor een terugloop in abonneehouders gezorgd, wat een groot aantal kranten gedwongen heeft om online te gaan.

Gedurende de laatste jaren begint de nieuwswereld echter weer te stabiliseren. Door het grotere aanbod in verspreidingstechnieken durven nieuwe abonneehouders zich steeds vaker te laten zien. Daarin komt naar voren dat deze vaker voor regionaal nieuws kiezen dan een grote, landelijke krant.

Regionale dagbladen, enorm interactief!

Desalniettemin hebben regionale kranten nog altijd een uitstraling die sullig over kan komen. Het staat niet stoer om in de ochtend op het schoolplein een krantje te lezen. Daar spelen de kranten dan ook graag op in. Op een enkeling na staan de meeste kranten open voor vernieuwing. Men ziet dan ook dat de toegevoegde amusementswaarde vele kranten goed doet.

Steeds vaker koppen kranten met titels die ze in de social media hebben opgepikt en steeds vaker verwijzen zij in de krant terug naar de website waar een artikel verder gelezen kan worden. Dit maakt de kranten interactief en vele malen interessanter.

Acties van alle regionale dagbladen

Momenteel zijn er in Nederland veel verschillende acties gaande. Veel regionale kranten hopen op deze manier hun afzetgebied te vergroten of hun publiek te verbreden. Daarnaast willen zij hun doelgroep pijlen om te weten welke richting zij het beste in kunnen slaan. Dat houdt in dat dit de beste tijd is voor u om te profiteren van alle aanbiedingen.

Ook wij helpen u hierbij graag een handje mee. Op onze website vindt u niet alleen een overzicht van de 7 landelijke kranten maar kunt u ook alle informatie vinden over de meest populaire regionale kranten. Wij raden u aan om de krant van uw interesse rustig te bestuderen en eventueel in te gaan op een leuke actie die u op onze site kan vinden. Wij hebben alles overzichtelijk voor u op een rijtje gezet zodat u geen extra moeite meer hoeft te doen.

Regionale krant
4.2 (84.44%) 9 beoordelingen