Leeuwarder Courant logo

Maak gebruik van alle Leeuwarder Courant aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van de Leeuwarder Courant. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van de Leeuwarder Courant kunnen oplopen tot 90% en zijn al mogelijk vanaf 4 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van de Leeuwarder Courant:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


De Leeuwarder Courant digitaal
Leeuwarder courant 5 weken
Cadeau: Een hele lage prijs!
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 16,99 (per maand)
Bestellen? Klik hier
Hoge korting & korte looptijd
Leeuwarder courant proefabonnement
Cadeau: 12 maanden, 23% korting!
Duur: 
10 weken (stopt automatisch)
Prijs: 
€ 34,99 (per maand)
Bestellen? Klik hier
Zaterdagabonnement op de LC
goedkoop abonnement
Cadeau: Zaterdag de krant & altijd digitaal
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 23,99 (per maand)
Bestellen? Klik hier

Het ontstaan van de Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant is een krant gericht op de regio Leeuwarden en omgeving. Het is het grootse regionale dagblad van de provincie Friesland en tevens ook de oudste. Tevens is het ook een unieke krant met artikelen in het Nederlands geschreven en met artikelen in het Fries. Het tweetalig karakter van het dagblad past dus precies in het dagelijks leven van de inwoners van Leeuwarden. Het heeft een oplagen van ongeveer 80.000 stuks.

Het ontstaan van de Leeuwarder Courant

De Leeuwarder Courant werd in 1752 opgericht en is in al die tijd nooit van naam verandert. Het is daarmee de oudste, onder dezelfde naam, opererende krant. Toch kwam het gedurende een lange tijd uit als een weekblad. Pas in 1879 werd de krant omgevormd tot een dagblad. Rond die tijd kwam ook de Leeuwarder Zaterdagse Courant uit onder de begeleiding van Abraham Ferwerda. De krant bleef tot 1947 in de handen van de zelfde familie.

De krant heeft een zeer roerige geschiedenis. Zo waren interviews tot 1930 verboden daar de krant objectief en informatief wilde zijn. Zij wilde serieus overkomen naar de lezer en vermeed dan ook iedere vorm van entertainment.

In de Tweede Wereldoorlog werd de krant bestuurd door een, door de Duitsers aangewezen, NSB-hoofdredacteur. Een opmerkelijk feit aangezien de Leeuwarder Courant na de oorlog besloot te fuseren met de verzetskrant Friese Koerier.

Regionaal en digitaal

De Leeuwarder Courant mag dan zeer regionaal zijn, het is ook één van de meest vooruitstrevende kranten van Nederland. In 2007 had zij namelijk al alle 255 jaargangen volledig gedigitaliseerd waardoor het hele archief nu online te bekijken is. Men spreekt hier van bijna 800.000 pagina’s. De Leeuwarder Courant stelt het hele archief kosteloos beschikbaar. Enkel de kranten van de laatste 30 dagen zijn hierin nog niet opgenomen. Probeer nu extra voordelig een Leeuwarder Courant abonnement.

Waaruit bestaat de krant?

De Leeuwarder Courant is nog altijd een serieuze krant van karakter. Zij richt zich met name op het regionale nieuws en heeft in kleinere maten ruimte voor nationale en internationale gebeurtenissen. De krant tracht in alle artikelen zo informatief en objectief mogelijk te zijn. Zij belichten gebeurtenissen daarom altijd van meerdere kanten zodat de lezer een eigen mening kan vormen. Zij proberen daarin zo min mogelijk invloed uit te oefenen.

Alhoewel de krant zijn serieuze karakter dus heeft weten te behouden is er ook ruimte gemaakt voor cultuur en sport. Deze items worden met een wat lossere hand geschreven en voegen dan ook een kleine toon van entertainment toe aan de krant. Hiermee is de Leeuwarder Courant perfect voor iedere lezer die precies wilt weten wat er in zijn of haar omgeving plaats vindt.

Probeert de Leeuwarder Courant met korting

leeuwarder-courant-beste-krantDe Leeuwarder Courant wilt mensen de mogelijkheid bieden om op een leuke manier kennis te maken met hun krant. Om die reden hebben zij een aantal acties op touw gezet die wij hier voor u op een rijtje hebben gezet. Kiest u voor een korting of toch een welkomstgeschenk?

Als u uw cadeau heeft uitgekozen hoeft u enkel maar op de link te drukken. U wordt dan vanzelf doorverwezen naar de pagina om uw abonnement in orde te maken.

Wij wensen u veel plezier met de Leeuwarder Courant.

Leeuwarder Courant
4.5 (90%) 4 beoordelingen