Dagblad TC Tubantia logo

Dagblad Twentse Courant Tubantia op proef?

Blijf op de hoogte van al het nieuws uit uw regio. Neem een proefabonnement op de krant en gebruik één van onze aanbiedingen. U ontvangt het laatste nieuws, sport nieuws, uit uw regio. Enschede, Almelo, Hengelo, Haaksbergen, Oldenzaal en Winterswijk.

Alle abonnementen en proefabonnementen van TC Tubantia:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


Uw krant 4 weken voor 4 euro?
krant-abonnement-4-weken-4-euro
Cadeau: De laagste prijs
Duur: 
4 weken (stopt automatisch)
Prijs: 
€ 4,-
Bestellen? Klik hier
Tubantia met maximale korting!
Tubantia abonnement op proef
Cadeau: De laagste prijs!
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
v.a. € 16,25 (per maand)
Bestellen? Klik hier
SUPER ACTIE! 4 weken €4,-
Telegraaf ereader
Cadeau: Nergens voordeliger!
Duur:
4 weken (82% korting)
Prijs:
€ 4,- (stopt automatisch)
Bestellen? Klik hier

Tubantia, de krant van Twente

De Tubantia is een begrip in de Achterhoek en Twente. Dit kan ook bijna niet anders als je weet dat deze regionale krant al sinds 1844 wordt gedrukt. Het is dan ook nauwelijks verrassend te noemen dat de Tubantia de oudste krant van Twente is. Met recht een krant met geschiedenis! Vijfentwintig jaar lang verscheen de Tubantia alleen op de zaterdag. In 1869 kwam hier verandering in en kwam er ook een doordeweekse editie die op woensdag werd gedrukt. Zoals het veel (regionale) kranten verging, zo verging het ook deze krant. De Tubantia kreeg in de loop der tijd te maken met tal van zaken die de krant niet altijd even veel goed deden. Zo mocht de krant in de Tweede Wereldoorlog door de bezettende macht niet worden uitgegeven. Reden hiervoor zou “papierschaarste” zijn.

Verder kreeg deze krant te maken met diverse fusies en reorganisaties. De naam is echter altijd wel behouden gebleven en dat geeft aan dat de Tubantia een goede naam en een uitstekende reputatie had en heeft. De laatste fusie dateert uit 1997 en betreft het samengaan van de Tubantia en de Twentsche Courant. Vandaag de dag is de officiële benaming van de krant dan ook De Twentsche Courant Tubantia, in de volksmond echter nog steeds gewoon bekend onder de naam Tubantia.
Het regionale karakter van de krant spreekt met name de Twentse lezers en die uit de Achterhoek aan. De krant heeft een uitgebreid netwerk van (freelance) journalisten die allemaal goede contacten in de regio hebben. De Tubantia heeft voor veel mensen en bedrijven in deze specifieke regio’s de gunfactor.

Al het regionale nieuws in één krant

Hierdoor komt de krant niet alleen regelmatig als eerste met het laatste nieuws uit de regio, maar komt het ook met spraakmakende reportages, interviews en achtergronden bij het (regionale) nieuws. Twentenaren en “Achterhoekers” zijn nuchtere mensen die het motto “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” een warm hart toedragen. Deze nuchterheid en met-twee-benen-op-de-grond-mentaliteit vindt je ook terug bij de Tubantia.

Er mag dan veel aandacht zijn voor het regionale nieuws, vanzelfsprekend houdt de Tubantia je ook op de hoogte van wat er zich in de rest van Nederland, Europa en de wereld afspeelt. De krant wordt uitgegeven in tabloid formaat en is prettig leesbaar. Er is ruim aandacht voor sport, waarbij de regionale sporters en sportploegen uiteraard extra aandacht krijgen. De Tubantia kent ook luchtiger rubrieken en deze komen veelal uit de wereld van de showbizz. De rubriek economie ontbreekt natuurlijk niet en verder kom je in deze krant onder andere rubrieken als “Vrouw” en “Gezond en Wetenschap” tegen.

Elke zichzelf respecterende regionale krant is uiteraard ook online te vinden. De website van de Tubantia is overzichtelijk en kleurrijk. In één oogopslag is duidelijk waar je moet zijn voor welke onderwerpen/rubrieken. De reportages en nieuwsitems worden ondersteund door foto’s en video’s en niet overheerst. We kunnen gerust de conclusie trekken dat de Tubantia een heel volwassen krant is die zeker de moeite waard is om te lezen.

Het valt in deze turbulente tijden niet altijd mee om op de hoogte te zijn en blijven van alles wat er om ons heen gebeurt. Een krant als de Tubantia is een niet alleen een ideale partner op dit gebied, maar schept ook orde in de dagelijkse chaos genaamd nieuws en actualiteit. Reden genoeg om een abonnement op deze krant te nemen. Kijk hier voor de meest interessante aanbiedingen!

Dagblad TC Tubantia proefabonnement? Alle abonnementen en aanbiedingen. Regio Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal.
Beoordeling