Hoe moet ik mijn abonnement opzeggen?

U wilt uw krant opzeggen maar weet niet hoe u dit moet doen? De opzegmogelijkheden verschillen per krant. Over het algemeen heeft u de keuze uit onderstaande mogelijkheden:

– U stuurt de krant een opzegbrief
– U neemt contact op met de abonneeservice van de krant
– U vult een formulier in en zegt uw krant digitaal op

Snel mijn abonnement beëindigen

U kunt uw abonnement over het algemeen het eenvoudigste beëindigen via de telefoon. U belt met de abonneeservice van de krant een geeft aan dat u het abonnement wilt beëindigen. U zult een medewerker van de krant aan telefoon krijgen, deze kan onder andere vragen naar de reden van de opzegging. Deze vraag hoeft u uiteraard niet te beantwoorden, u kan gewoon aangeven dat u het abonnement niet wilt voortzetten. Wellicht doet de lezersafdeling u een mooi aanbod voor verlenging. Hou goed deze website in de gaten, er zijn aanbiedingen die u alleen via deze website kunt verkrijgen! Let op, vraag altijd om een schriftelijke bevestiging van uw opzegging!
 

Mijn abonnement stoppen

Wanneer uw abonnement wordt stopgezet hang af van de ingangsdatum van uw abonnement en de looptijd van uw abonnement. Is het abonnement op uw krant al afgelopen dan kunt u er redelijkerwijs van uit gaan dat het abonnement binnen een week wordt opgezegd. Heeft u nog een lopend abonnement op een dagblad dan dient u eerst uw contractperiode af te maken alvorens u uw abonnement kunt beëindigen.
 

Vul uw opzegbrief volledig in

Wanneer u uw abonnement schriftelijk wilt opzeggen kunt u gebruik maken van onderstaande voorbeeldbrief. Vergeet niet al uw persoonsgegevens in te vullen op deze brief, waaronder ook uw abonneenummer en uw overige gegevens. Op de voorbeeldbrief is exact aangegeven waar u uw gegevens dient in te vullen.

 

Bekijk de contactgegevens van alle landelijke dagbladen:

Het AD Algemeen Dagblad opzeggen?

U kunt het Algemeen Dagblad telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Algemeen Dagblad abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
Algemeen Dagblad Abonneeservice
Postbus 8984
3009 TD Rotterdam

Kiest u ervoor om uw AD abonnement telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-0505050.

Mijn Telegraaf abonnement opzeggen?

U kunt de Telegraaf telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Telegraaf abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
De Telegraaf Abonneeservice
Postbus 376
1000 EB Amsterdam

Kiest u ervoor om uw Telegraaf abonnement telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-8248201.

Volkskrant abonnement opzeggen?

U kunt de Volkskrant telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Volkskrant abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
Volkskrant Abonneeservice
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Kiest u ervoor om uw Volkskrant abonnement telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-0561561.

 

NRC Handelsblad opzeggen?

U kunt het NRC Handelsblad telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw NRC Handelsblad abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
NRC Abonneeservice
Postbus 20642
1001 NP Amsterdam

Kiest u ervoor om uw NRC abonnement telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-5720572.

NRC Next opzeggen?

U kunt uw NRC Next abonnement telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw NRC Next abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
NRC Abonneeservice
Postbus 20642
1001 NP Amsterdam

Kiest u ervoor om uw NRC NEXT abonnement telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-5720572.

Trouw abonnement opzeggen?

U kunt het Parool telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Parool abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
Het Parool Abonneeservice
Postbus 1002
1000 BA Amsterdam

Kiest u ervoor om uw Financieel Dagblad telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 088-0561588.

 

Financieel Dagblad opzeggen?

U kunt het Financieel Dagblad telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Financieel Dagblad abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
Financieel Dagblad Abonneeservice
Postbus 216
1000 AE Amsterdam

Kiest u ervoor om uw Financieel Dagblad telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 0800-6666667.

Het Parool opzeggen?

U kunt het Parool telefonisch, digitaal en per brief opzeggen. Wanneer u uw Parool abonnement schriftelijk wilt beëindigen maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens:
Het Parool Abonneeservice
Postbus 433
1000 AK Amsterdam

Kiest u ervoor om uw Financieel Dagblad telefonisch te beëindigen? Dan kunt u tijdens kantooruren bellen op telefoonnummer: 020-5584402.

 

Voorbeeld opzegbrief

Hieronder treft u een voorbeeldbrief aan voor het opzeggen van uw krantenabonnement. Kopieer deze brief en plak hem in uw tekstverwerker. U dient de aangegeven velden aan te passen en de brief toesturen. De gegevens van het dagblad treft u hierboven aan. Het is van belang dat u een ontvangst bevestiging ontvangt, in de brief wordt er om gevraagd. Hou goed in de gaten dat u deze ook daadwerkelijk ontvangt!

[naam krant]
T.a.v. Abonneeservice
[postbus + nummer]
[postcode] [plaats]

[datum van vandaag]

Betreft: Telegraaf opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Op dit moment ben ik geabonneerd op [krant] en ontvang sinds [datum] de [krant] in huis. Middels dit schrijven wil ik mijn abonnement per direct beëindigen. Mocht dit niet mogelijk zijn dan wil ik u verzoeken het abonnement te beëindigen per eerst volgende opzegmogelijkheid.

Mijn gegevens zijn:
[uw voor en achternaam]
[adres]
[postcode + plaats]

Mijn klantnummer is: [klantnummer]

Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging.

Met vriendelijke groet,

[uw naam]
[handtekening]