Leidsch dagblad logo

Maak gebruik van alle Leidsch Dagblad aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van het Leidsch Dagblad. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van het Leidsch Dagblad kunnen oplopen tot 90% en zijn al mogelijk vanaf 4 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van het Leidsch Dagblad:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


Leidsch Dagblad 12 maanden aanbieding!
Leidsch Dagblad 12 maanden proberenCadeau: Digitaal abonnement lage prijs
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
v.a. € 9,99 (per maand)
Bestellen? Klik hier
6 maanden het Leidsch Dagblad
6 maanden Leidsch dagblad abonnement
Cadeau: Extra voordelig
Duur: 
6 maanden
Prijs: 
€ 34,40 (per maand)
Bestellen? Klik hier

Wie lezen het Leidsch Dagblad?

leidsch-dagblad-krantHet Leidsch Dagblad is een krant voor de inwoners van Leiden en omgeving. Door de status als studentenstad heeft het dagblad de mogelijkheid zichzelf te onderscheiden door zich enigszins op deze doelgroep te richten. Zij brengen om die reden veel politiek nieuws en opiniestukken om aan te sluiten op de gemiddelde leergierigheid. Zij heeft een oplagen van ongeveer 35.000 stuks.

Het Leidsch Dagblad is duidelijk opgedeeld in twee delen. In tegenstelling tot vele andere regionale dagbladen ziet deze krant prioriteit om het nieuws uit binnen en buitenland boven aan te zetten. Zij informeert haar lezers graag over wat er precies gebeurd in de wereld en tot welke resultaten dit kan leiden.Daarnaast brengt het Leidsch Dagblad het regionale nieuws waarbij grote, nieuwswaardige, items voorop staan. Kleinere gebeurtenissen krijgen weinig tot geen ruimte in de krant waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Naast het nationale, internationale en regionale nieuws blijft het Leidsch dagblad niet achter met katernen zoals sport en recreatie. Daarnaast hebben zij een hele katern ingericht voor het onderwerp wetenschap en technologie, waar diverse thema’s aan bod komen. Men kan hierbij denken aan artikelen over dierenproeven maar ook de omschrijving van ruim 1000 nieuw ontdekte vissoorten. De ruimte voor deze katern is aanzienlijk groet. Opvallend is dat er weinig ruimte is voor cultuur. Het recreatie katern is meer gericht op het uitgaan of het spelen van games. Ook wordt er wel geschreven over lifestyle. Het lijkt wederom dat de krant hier aansluiting zoekt bij de studenten.

Hoe kwam het Leidsch Dagblad tot stand?

Het Leidsch Dagblad rolde in 1860 voor het eerst van de pers. Het is tot de Tweede Wereldoorlog in handen geweest van de oprichtende familie Sijthoff, die ook de Haagse Courant en het Rotterdams nieuwsblad op zijn naam kan zetten.

In de Tweede Wereldoorlog werden de persen noodgedwongen stopgezet door de papierschaarste en de weigering om een NSB-hoofdredacteur aan te stellen.Vandaag de dag is het Leidsch Dagblad onderdeel van de Telegraaf, waar ook het Noordhollands Dagblad, Haarlems dagblad en de IJmuider Courant onder vallen.

Het Leidsch Dagblad deelt zijn hoofdredactie met het Haarlems dagblad.

Leidsch dagblad abonnementen

Leidsch dagblad abonnementHet Leidsch Dagblad is een krant met een jong karakter dat de intellectuele inwoners van Leiden en omgeving graag wilt bereiken. Zij is er echter van op de hoogte dat veel van deze inwoners nog student zijn en dus een beperkt budget hebben. Om deze reden heeft het Leidsch Dagblad een aantal acties lopen. Je kan hierbij denken aan kortingen of welkomstgeschenken.

Voor jou gemak hebben wij alvast alles op een rijtje te zetten. Je hoeft dus alleen nog maar je cadeautje uit te kiezen en je abonnement te bevestigen.

Wij wensen je heel veel plezier met het Leidsch Dagblad.

Leidsch Dagblad 
4.6 (92.5%) 8 beoordelingen