Nederlands dagblad logo

Maak gebruik van alle Nederlands Dagblad aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van het Nederlands Dagblad. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van het ND kunnen oplopen tot 90% en zijn al mogelijk vanaf 2 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van het Nederlands Dagblad:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


Het Nederlands Dagblad proberen?
Nederlands Dagblad abonnement
Cadeau: De Allerlaagste prijs!
Duur:
12 maanden
Prijs: 
€ 30,50 (per maand)
Bestellen? Klik hier

Het Nederlands Dagblad, Christelijk betrokken

Nederlands Dagblad nieuwsHet Nederlands Dagblad is een krant die gericht is op de Christelijke samenleving van ons land. Het van oorsprong gereformeerde blad kent een roerige geschiedenis.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog vond er veel onenigheid plaats in de Nederlandse kerk. De ochtendkrant Trouw nam daarbij een stellige positie in vanuit een katholiek oogpunt. Dit was echter een visie die niet door alle Christenen gedeeld werd. De behoefte naar een krant die de andere kant durfde te belichten was groter dan de angst voor de censuur en zodoende ontstond het Nederlands Dagblad. Het kwam illegaal op de markt en werd door de Duitsers gedoogd.

Na de oorlog kwam de krant, in tegenstelling tot andere kranten, in een drukker vaarwater. Zij moesten pompen om het hoofd boven water te houden en dat resulteerde in een aantal naamswijzigingen die elkaar in een rap tempo op volgde. In 1959 droeg de krant de naam Gereformeerd Gezinsblad en kwam vanaf dat jaar dagelijks uit.

In 1967 werd de naam Nederlands Dagblad terug aangenomen. Men deed dit zodat zij de gehele Christelijke samenleving kon aanspreken en niet enkel de gereformeerden. Toch bleef de krant tot 1992 verbonden aan de gereformeerde kerk. Ook kan men tot op de dag van vandaag niet voor de krant werken als men niet voldoet aan de belijdenisgeschriften van het blad.

Dagelijks nieuws en religie

Het Nederlands Dagblad mag zich dan iets breder opstellen met betrekking tot het Christendom, het is nog altijd een krant die zich richt op het geloof. Het is dan ook niet vreemd dat religie een grote plaats inneemt in de krant. De lezer wordt hier dagelijks over bericht.

Naast religie bericht de krant dagelijks over politiek en economie. Ook heeft de krant ruimte voor nieuws uit zowel het binnen,- als het buitenland. Daarnaast gaat zij nu wel graag met de tijd mee en heeft naast opiniestukken ook nog informatie over media gevoelige onderwerpen. Dit alles kunt u in zowel de krant als op hun website vinden.

Ondanks dat het Nederlands van origine een sterk gereformeerd blad is, richt zij zich nu op de bredere Christelijke doelgroep. Zij nemen hier een duidelijk standpunt in en deelt deze met hun lezers. Om deze doelgroep te bereiken en kennis te laten maken met hun krant heeft het Nederlands Dagblad een aantal acties lopen. Deze staan voor u op een rijtje. Mocht u de juiste actie gevonden hebben kunt u op de link drukken om doorverwezen te worden naar de pagina waar u het abonnement in orde kunt maken.