Friesch Dagblad

Maak gebruik van alle Friesch Dagblad aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van het Friesch Dagblad. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van het Friesche Dagblad kunnen oplopen tot 90% en zijn al mogelijk vanaf 2 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van het Friesch Dagblad:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


De laagste prijs!
friesch-dagblad-jaarabonnement
Cadeau: De laagste prijs!
Duur:
12 maanden
Prijs:
€ 30,75 (per maand)
Bestellen? Klik hier
Friesch dagblad zaterdagabonnement!
friesch-dagblad-zaterdag
Cadeau: 2 dagen de krant op papier!
Duur:
12 maanden
Prijs:
€ 18,90 (per maand)
Bestellen? Klik hier

Ontstaan van het Friesch Dagblad

friesch-dagblad-overzichtHet Friesch Dagblad is een ochtendkrant met een protestants karakter dat gericht is op de provincie Friesland, maar ook de regio’s Westerkwartier en Noordoostpolder. De krant is 110 jaar lang onafhankelijk geweest. Daarmee heeft zij een record weten te vestigen. In 2013 stond de krant echter op het randje van faillissement. Het Friesch Dagblad is toen voor een symbolisch bedrag verkocht om het in leven te houden. De NDC groep, waaronder ook de Leeuwarder Courant valt, heeft de krant opgekocht.

De allereerste editie van het Friesch Dagblad rolde in 1903 van de pers. Met een sterke gereformeerde protestantse insteek zou de krant al snel als antirevolutionair gezien worden. Daardoor kon deze zich dan ook, in die tijd, meten met kranten zoals De Trouw. De krant heeft zich altijd vastgehouden aan deze standaard en staat daar vandaag de dag nog altijd om bekend.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd er flink censuur uitgeoefend in Nederland en het Friesch Dagblad zou daar zwaar onder geleden hebben. Om die onderdrukking te voorkomen besloot de krant om niet meer uit te komen. Pas na 1945 hebben zij de persen opnieuw aangezet. Op deze wijze hebben zij de aanstelling van een NSB-hoofdredacteur weten te voorkomen en zijn zij nooit gedwongen te fuseren.

In 2008 besluit de krant om het afdrukken uit handen te geven. Hun krant wordt door de NDC groep geprint. Het Friesch Dagblad blijft echter tot 2013 onafhankelijk.

In dat jaar blijkt de krant niet langer de fondsen in huis te hebben om zichzelf in leven te houden. Om de drukkerij van de NDC groep niet mee te trekken in hun faillissement wordt de krant voor het symbolische bedrag van €1,- overgenomen.

Diversiteit in de krant

Alhoewel het Friesch Dagblad nog altijd gereformeerd is, is zij de laatste jaren iets meegaander geworden. Waar zij voorheen weigerde om ook maar enige verslaggeving van sport te doen komt er nu iedere zaterdag een sportkatern uit. Daarnaast verslaat het Friesch Dagblad uiteraard het regionaal, landelijk en internationaal nieuws. Al het nieuws is daarnaast tegenwoordig online te bekijken op een sobere maar duidelijke website. Ook staan zij op het punt om digitale abonnementen te gaan verkopen.

Naast de krant biedt het Friesch Dagblad ook nog een aantal weekbladen aan. Het meest bekende blad zal Het goede leven zijn, dat volledig gericht is op de Christelijke Nederlander.  Ook bieden zij sinds 2008 mobiele telefoonservice aan. Dit zorgt dat het Friesch Dagblad een unieke positie veroverd heeft op de regionale krantenmarkt.

Opbouw van het dagblad

friesch-dagblad-abonnementHet Friesch Dagblad is een sterk gereformeerd blad. Zij nemen hier een duidelijk standpunt in en delen deze met hun lezers. De doelgroep is de gelovige Nederlander die staat voor rechtvaardigheid en duurzaamheid.

Om deze doelgroep te bereiken en kennis te laten maken met hun krant heeft het Friesch Dagblad een aantal acties lopen. Deze staan voor u op een rijtje. Mocht u de juiste actie gevonden hebben kunt u op de link drukken om doorverwezen te worden naar de pagina waar u het abonnement in orde kunt maken.

Friesch Dagblad
4.6 (91.11%) 9 beoordelingen