Haarlems Dagblad logo

Maak gebruik van alle Haarlems Dagblad aanbiedingen!

Op deze website vergelijkt u eenvoudig alle aanbiedingen en actuele kortingsacties van het Haarlems Dagblad. De kortingen op een abonnement of proefabonnement van het Haarlems Dagblad kunnen oplopen tot 90% en zijn al mogelijk vanaf 4 weken.

Bekijk hieronder alle actuele aanbiedingen van het Haarlems Dagblad:

Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief, ontvang 1 keer per maand de nieuwste acties!


12 maanden het Haarlems Dagblad!
Half jaar haarlems dagblad
Cadeau: De laagste prijs
Duur: 
12 maanden
Prijs: 
€ 9,99 (per maand)
Bestellen? Klik hier
6 maanden het Haarlems Dagblad!
Half jaar haarlems dagblad
Cadeau: Een leuke korting
Duur: 
6 maanden
Prijs: 
€ 34,40 (per maand)
Bestellen? Klik hier

Alle informatie over het Haarlems Dagblad

haarlems-dagblad-krantHet Haarlems Dagblad is een ochtendkrant voor inwoners van de regio Haarlem, het Haarlemmermeer en de Noordelijke Bollenstreek. Zij heeft een oplagen van ruim 33.000 stuks. De krant brengt dagelijks het nieuws uit deze omgeving aangevuld met nationaal en internationaal nieuws. De krant geniet enige bekendheid daar vele grote schrijvers, bekende Nederlanders en journalisten zoals Mart Smeets en Pim Fortuyn een bijdrage als columnist hebben geleverd.De krant is daarnaast ook nog eens berucht om een aantal uitglijders in de lange geschiedenis van de krant. De meest belangrijke daarin is waarschijnlijk dat zij totaal geen berichtgeving deed over het zinken van de Titanic terwijl de overige kranten hier boordevol van stonden.

Geschiedenis van het Dagblad

Het Haarlems Dagblad kent dus naast een lange geschiedenis ook nog een hele roerige geschiedenis. Het dagblad verscheen voor het eerst in de zomer van 1883. Vandaag de dag is het Haarlem’s Dagblad de oudste nog verschijnende krant ter wereld dankzij de fusie met de Haarlemse Courant die in januari 1656 voor het allereerst verscheen onder de naam Weekelycke Courant van Europa. Het kwam als één van de weinige kranten uit als een avondblad.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het dagblad gedwongen te fuseren met de concurrerende Opregte Haarlemsche Courant. Gedurende de oorlogsjaren kwam de krant uit onder de naam Haarlemse Courant. Na 1945 bleef de fusie gehandhaafd maar veranderde men de naam terug naar het Haarlems Dagblad. De apostrof in de officiële naam Haarlem’s Dagblad werd na de Tweede Wereldoorlog geschrapt.

In 2005 veranderde de krant, zeer laat, van een avondblad in een ochtendblad. Dit is overigens niet de enige late actie van de krant. Zij is namelijk pas sinds 2013 overgestapt van het broadsheet formaat op het prettigere tabloid. Daarmee was de krant één van de laatste.

Het Haarlems Dagblad extra voordelig?

Het Haarlems Dagblad is zeer gevarieerde krant. Het brengt niet alleen regionaal nieuws maar zorgt ook dat de belangrijkste items op nationaal en internationaal vlak uitvoerig worden besproken. Gedurende de laatste paar decennia is de krant veel kritischer geworden waardoor de nieuwswaarden is toegenomen en dit vele malen objectiever wordt gebracht dan in haar roerige geschiedenis.

Naast het nieuws heeft het Haarlems Dagblad veel ruimte voor sport en recreatie. Daaronder vallen ook culturele evenementen en sociale activiteiten. Deze worden voornamelijk ten horen gebracht in een uitgebreide kalender.

Acties van het Haarlems Dagblad

haarlems-dagblad-mogelijkhedenHet Haarlems dagblad wilt hun publiek graag vergroten door mensen hun dagblad te laten ervaren. Om die reden heeft zij verschillende acties lopen. U kunt onder andere gebruik maken van een proefabonnement waardoor u de krant leert kennen en een beetje kunt proeven van het regionale nieuws.

Mocht u besluiten om abonnee te worden van het Haarlems Dagblad, dan hebben zij een aantal hele leuke acties voor u. U kunt hierbij denken aan kortingen of leuke welkomstgeschenken. Voor het gemak hebben wij deze op een rijtje gezet zodat u alleen nog maar de juiste hoeft uit te zoeken. Op het moment dat u deze heeft gevonden klikt u op de link en wordt u doorverwezen naar de website om het abonnement in orde te maken.

Wij wensen u uiteraard heel veel plezier met uw abonnement op het Haarlems Dagblad.

Haarlems Dagblad
4.3 (85%) 8 beoordelingen