Er is in de afgelopen jaren een hoop veranderd op het gebied van de krant lezen. Meer en meer worden kranten online gelezen en de verwachting was dat het al snel gedaan zou zijn met de papieren versie. Niets is echter minder waar en het begint er meer en meer op te lijken dat de digitale en de papieren krant uitstekend naast elkaar kunnen bestaan. Beide krantenvormen hebben elk zo hun specifieke voor -en nadelen. Hierdoor kunnen deze krantenvormen elkaar juist aanvullen en dat zie je ook terug in de abonnementen die door de grote kranten worden aangeboden. Steeds vaker is dit namelijk een combinatie van de papieren krant voor in het weekend en de digitale krant voor doordeweeks.

Waar en wanneer je maar wilt

Het grote voordeel van de digitale krant is dat je deze eigenlijk op ieder moment en op elke plaats kunt lezen. Het enige dat je nodig hebt is een goed internetverbinding en uiteraard een laptop, tablet of smartphone. Ideaal dus als je bijvoorbeeld met de trein naar je werk reist of tijdens een eenzame pauze op kantoor. Maar er is nog een groot voordeel van de digitale krant. Elke zichzelf respecterende krant heeft inmiddels een app. Door middel van deze app kun je op de hoogte gehouden van het meest actuele nieuws. Grootste nadeel? Geen internetverbinding, geen krant.

Koffie en een krantje

Waar de papieren krant het absoluut wint van de digitale krant is het kunnen omslaan van de pagina’s. Voor veel mensen is dit de ultieme vorm van de dag of het weekend beginnen. Het eerste kopje koffie van de dag met daarbij een “verse krant” om lekker doorheen te bladeren. Een ander voordeel van de fysieke krant is dat er meer ruimte is voor uitgebreide achtergrondinformatie en bijlagen die je nu eenmaal online iets minder snel leest. Grootste nadeel is dat je niet overal even gemakkelijk je krantje open kan slaan en deze rustig kan lezen.

Zoals gezegd kunnen de beide vormen prima naast elkaar bestaan en wie weet is zo’n combi-abonnement van fysiek en digitaal ook wel iets voor u.

Rate this post