De Week van de Krant is een unieke campagne met als initiatiefnemer De Persgroep, uitgever van onder andere het Algemeen Dagblad en van de Volkskrant. Doel van De Persgroep is om het fenomeen krant extra aandacht te geven. Het mag dan een gegeven zijn dat minder mensen de krant lezen, het is net zo’n gegeven dat er vandaag de dag eigenlijk altijd wel een krant is die past bij jou en jouw manier van leven. Mensen zijn echter onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die de hedendaagse krant te bieden hebben.

En juist dit aspect wil De Persgroep in de Week van de Krant benadrukken. Een krant is tegenwoordig veel meer dan alleen een fysiek dagblad. Hoewel de oplage van de fysieke editie van kranten de laatste jaren behoorlijk is teruggelopen kunnen we zeker niet stellen dat de krant in papieren vorm zijn langste tijd heeft gehad. Voor veel mensen is de fysieke krant in combinatie met een kop koffie of thee de ultieme vorm van de dag of het weekend beginnen. Qua abonnementen op deze krantenvorm is er veel mogelijk. Denk hierbij aan alleen doordeweeks de krant ontvangen of juist alleen in het weekend.

Een krant zonder eigen website mag zich anno nu natuurlijk geen krant meer noemen. De tendens dat mensen meer en meer online de krant lezen is al enige tijd geleden ingezet. De verwachting dat het plafond nog niet bereikt is wat dit betreft. Ook op de digitale krant kun je je tegenwoordig abonneren. Wanneer je hiervoor kiest profiteer je van verschillende extra’s ten opzichte van de mensen die enkel en alleen de website van de betreffende krant bezoeken.
Online lezen van de krant doen we bij voorkeur op onze tablet en smartphone. De hedendaagse moderne krant heeft dan ook een eigentijdse app. Deze app biedt natuurlijk de mogelijkheid om je op de hoogte te houden van “breaking news”. Op deze manier blijf je waar je ook bent, 24/7 op de hoogte van alles wat er speelt in de wereld.

Je ziet dat er tal van mogelijkheden zijn met betrekking tot het begrip krant. Mogelijkheden waarvan je het bestaan wellicht nog niet wist of waar je nog geen gebruik van maakt. Voor welke manier van krant lezen kies jij?

De week van de krant
5 (100%) 2 beoordelingen